Reciclare selectivă - Administrator Bloc

Colectarea selectivă a deșeurilor în cadrul imobilelor de locuințe, pe lângă componenta ecologică (foarte importantă) determină și o creștere a confortului și o reducere de costuri.

Confortul crește prin eliminarea mirosurilor neplăcute emanate de gunoiul menajer care, de multe ori, nu încape în tomberoanele prea pline, din cauza PET-urilor.

Reducerea cheltuielilor asociațiilor de proprietari pentru salubrizare este generată de scăderea volumului de deșeuri menajere colectat. Materialele reciclabile sunt colectate gratuit sau colectarea lor este chiar plătită de către firmele de colectare.

În unele orașe s-a decis desființarea ghenelor de gunoi, ceea ce a dus la creșterea cantităților de deșeuri colectate selectiv și la igienizarea cartierelor de blocuri, napădite de șobolani și de mirosuri grele. În locul ghenelor urât mirositoare s-au amenajat spații securizate, unde autoritățile locale au instalat containere de colectare selectivă și containere pentru gunoiul menajer.

reciclare selectivă - administrator bloc

Unde găsești tomberoanele de colectare selectivă?

Bucureștiul nu poate adopta însă această soluție; principala problemă cu care se confruntă primăriile de sector este lipsa spațiului dintre blocuri. Astfel, s-au amplasat containere pentru colectarea selectivă pe bulevarde sau în spații propice din cartierele de locuințe.

Aceste containere deservesc o populație care produce cantități de deșeuri reciclabile mult peste capacitatea lor. De asemenea, o problemă este lipsa de educație și comoditatea cetățenilor, care în cele mai multe cazuri nu se deplasează cu resturile reciclabile până la zona de colectare selectivă. De aceea, o soluție viabilă ar fi ca asociațiile de proprietari să încheie contracte de reciclare selectivă cu firmele de salubritate și să se instaleze containere la fiecare bloc sau în ansamblurile rezidențiale.

O altă latură a colectării și reciclării o reprezintă deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). România, ca stat membru al Uniunii Europene, și-a asumat îndeplinirea unei game complexe de obligații în domeniul mediului.

colectare selectiva - administrator bloc

De ce este importantă reciclarea?

Reciclarea selectivă este esențială pentru protejarea mediului și conservarea resurselor naturale. Prin separarea deșeurilor la sursă, ne implicăm într-un proces durabil de gestionare a deșeurilor. 

Acest lucru reduce poluarea și scade cantitatea de deșeuri trimise la depozit, contribuind la diminuarea impactului asupra mediului. 

De asemenea, reciclarea selectivă ajută la economisirea energiei și a resurselor necesare producerii de noi materiale, consolidând astfel eforturile noastre pentru protejarea planetei. 

Adoptând această practică, promovăm un stil de viață responsabil și sustenabil, cu beneficii pe termen lung pentru comunitatea noastră și pentru generațiile viitoare.

Sperăm că ai găsit interesant articolul nostru. Nu uita să verifici și celelalte articole de pe ADMINISTRATOR BLOC, pentru alte informații utile despre imobile și administrarea lor.

Totodată, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook.

Related Blogs

administrare de bloc

Leave a Comment

×
Telefon:

+40 721 258 385

Mail:

mircea@administratorbloc.eu

Adresă:

Str. Candiano Popescu, nr. 1, București

    ro_RORomanian